Drie Engelse 'klussers' aangehouden

dinsdag 7 maart 2017

Groede - Maandagavond zijn in de Nieuwstraat drie Engelstalige mannen aangehouden, die illegaal hun schilder- en dakwerkdiensten aanboden.

De politie kreeg maandagmiddag een melding van een inwoner uit het Wilhelminaplantsoen in Terneuzen, dat hij voor duizend euro was opgelicht. Enkele Engels sprekende mannen boden hem aan om het dak van diens woning te repareren, vanwege verrot houtwerk. De Terneuzenaar betaalde contant duizend euro borg, waarna de mannen verdwenen en niet meer terugkwamen. Het slachtoffer informeerde de politie.

Diezelfde namiddag kreeg de politie diverse meldingen uit Breskens en Groede, dat Engelse mannen hun klusdiensten aanboden. Een van de getuigen was zeer alert en noteerde het kenteken van een personenauto met een Engels kenteken. Twee politie-eenheden keken vervolgens uit naar de verdachte auto en troffen deze aan in de Nieuwstraat in Groede. Een van de inzittenden werd door het slachtoffer, welke borg had betaald, van een foto herkend. De drie inzittenden van de auto werden rond 18.15 uur aangehouden. Het gaat om drie mannen (21, 35 en 49 jaar) allen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. Dinsdag worden ze verhoord. De mannen hadden flink wat contant geld bij zich. Dit is in beslag genomen.

Via de Facebookpagina van het politieteam Zeeuws-Vlaanderen werd een bericht gepubliceerd waarin benadeelden werden opgeroepen zich bij de politie te melden. Dit bericht werd meer dan 400 keer gedeeld. De politie is nog op zoek naar mensen, die ook zijn benaderd of geld hebben overhandigd. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Groede | 112 alarmeringen Groede | Goedkoop Tanken in Groede | Supermarkten in Groede | Weerbericht Groede